Συχνές Ερωτήσεις Αρχική σελίδα Forum Αναζήτηση Νέες Δημοσιεύσεις Κατάλογος Μελών Προφίλ
 Κανόνες λειτουργίας του Νίκος Γκούμας B.B. Ομάδες Μελών Εγγραφή  
 Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας Σύνδεση
AIFC- Ανακοινώσεις
A.E.K. Internet Fan Club - A.E.K. Without Frontiers - Since 1994
 
 
 Πρόβλημα με ταχύτητα δικτύου Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας
Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα
Συγγραφέας Μήνυμα
Mandragoras
Moderator
Moderator



Ηλικία: 39
Εγγραφή: 07 Οκτ 02
Δημοσιεύσεις: 6472

Ευχαριστώ: 4352
Τον ευχαρίστησαν 1465 φορές σε 863 Δημοσιεύσεις

Τόπος: Νίκαια - Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 11:18 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Λοιπόν, είναι περίπου μια βδομάδα τώρα που έχω πρόβλημα στο δίκτυο με πολύ χαμηλές ταχύτητες, παρ' όλο που κλειδώνει το ρούτερ στις συνήθεις.

Image

πχ τώρα ανεβάζω dropbox με 15 περίπου Kb/sec. και τοπικά, ενώ μοιραζόμουν αρχεία μεταξύ PC και laptop με 3,5 Mbit/sec, τώρα στέλνει με 15 kb/sec.
Έχω το router ZTE H108N με το πιο πρόσφατο firmware, της forthnet. μίλησα μαζί τους και πρότειναν να μου αντικαταστήσουν το router. Πριν το αλλάξω όμως, παρατήρησα ότι αν το PC δεν είναι στο δίκτυο (πχ κλειστό), οι ταχύτητες επανέρχονται στις κανονικές (από το laptop και τις άλλες ασύρματες συσκευές). Στο PC το μόνο που έχει αλλάξει την τελευταία εβδομάδα είναι η αναβάθμιση του firefox ξερωγώ. Εχω τρέξει malwarebytes και spybot χωρίς να έχουν βρει τίποτα.
έχετε καμιά ιδέα ως προς το τι να κοιτάξω;

_________________
http://mandragoras21.blogspot.com/

Antonis
Veteran Member
Veteran Member



Ηλικία: 47
Εγγραφή: 15 Μάϊ 06
Δημοσιεύσεις: 36599

Ευχαριστώ: 8922
Τον ευχαρίστησαν 3996 φορές σε 2811 Δημοσιεύσεις

Τόπος: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 11:25 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Δεν έχει να κάνει με το Internet.
Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο και θύρα στο pc.
Αν με τραβηγμένο το καλώδιο τα άλλα λειτουργούν Όκ και δε παίξει αυτό που σου είπα, μάλλον έχει αρπάξει η θύρα στο pc.
Προτού όμως την αλλάξεις, δοκίμασε να την κατεβάσεις στα 100mbps η να κάνεις Boot από κανένα Linux να δεις πως συμπεριφερεται...

_________________
Αγαπάς περισσότερο όποιον σε έχει ανάγκη παρά όποιον έχεις εσύ! Εξου και η καψούρα μας για την ΑΕΚ!

Οι ακόλουθοι χρήστες σας ευχαριστούν για αυτή τη δημοσίευση : Mandragoras
Antonis
Veteran Member
Veteran Member



Ηλικία: 47
Εγγραφή: 15 Μάϊ 06
Δημοσιεύσεις: 36599

Ευχαριστώ: 8922
Τον ευχαρίστησαν 3996 φορές σε 2811 Δημοσιεύσεις

Τόπος: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 11:27 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Αν βέβαια δεν έχεις άλλη θύρα στο router η οποία να λειτουργεί σωστά (είναι όλα ασύρματα ξέρω γω) μπορεί άνετα να είναι το router.
Αν έχεις και λειτουργεί σωστά, βάλε σε αυτή τη θύρα το pc να το δοκιμάσεις και έλεγξε το με μια άλλη συσκευή, 3η.

_________________
Αγαπάς περισσότερο όποιον σε έχει ανάγκη παρά όποιον έχεις εσύ! Εξου και η καψούρα μας για την ΑΕΚ!

axrst
Silver member
Silver member



Ηλικία: 48
Εγγραφή: 20 Οκτ 01
Δημοσιεύσεις: 3944

Ευχαριστώ: 514
Τον ευχαρίστησαν 694 φορές σε 469 Δημοσιεύσεις

Τόπος: /var/lib/

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 11:51 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Αυτό μου ακούγεται τσιμπουκάρισμα στο switch. Έχεις κι άλλο switch ή χρησιμοποιείς μόνο τις πόρτες του router?

Είτε είναι το switch ή το router, δοκίμασε να κάνεις το εξής: Κλείστο και βγάλτο από την πρίζα (μαζί με τα βύσματα των δικτυακών συνδέσεων (δηλ να μην είναι τίποτα συνδεδεμένο επάνω του) κι άστο για 5-10 λεπτά.
Μετά βάλτα όλα πάλι (μπορείς να τους αλλάξεις και θέσεις) και δοκίμασε.

Πτώση σε ταχύτητα εσωτερικού δικτύου έχω συναντήσει 2-3 φορές και όλες ήταν επειδή το switch δεν έκλεινε ποτέ.

Δοκίμασε βέβαια μετά κι αυτά που λέει ο Αντώνης μπας και είναι καμιά θύρα ή καλώδιο χτυπημένο.

_________________
Του παππούλη η φλογέρα...

Οι ακόλουθοι χρήστες σας ευχαριστούν για αυτή τη δημοσίευση : Mandragoras
Mandragoras
Moderator
Moderator



Ηλικία: 39
Εγγραφή: 07 Οκτ 02
Δημοσιεύσεις: 6472

Ευχαριστώ: 4352
Τον ευχαρίστησαν 1465 φορές σε 863 Δημοσιεύσεις

Τόπος: Νίκαια - Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 13:20 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

άλλαξα καλώδιο στο pc χωρίς να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα, (το pc είναι η μόνη ενσύρματη συσκευή). Θύρα στο pc δεν έχω άλλη να δοκιμάσω τώρα.

επίσης έκλεισα στο router, αποσυνέδεσα τα πάντα και τα ξαναέβαλα μετά από >10 λεπτά και δεν άλλαξε τίποτα.
Όταν το pc είναι κλειστό ή δεν έχει καλώδιο πάνω του οι άλλες συσκευές παίζουν κανονικά. Όταν είναι στο LAN σέρνονται τα πάντα. Αλλαξα και θύρα στο router για το pc χωρίς καμμία βελτίωση.

Εβαλα το λαπτοπ ενσύρματα , χωρίς το pc να είναι στο δίκτυο και τα πάντα δουλεύουν όπως πρέπει.

Προσανατολίζομαι ότι φταίει η (onboard) κάρτα δικτύου του υπολογιστή. συμφωνείτε;

_________________
http://mandragoras21.blogspot.com/

Antonis
Veteran Member
Veteran Member



Ηλικία: 47
Εγγραφή: 15 Μάϊ 06
Δημοσιεύσεις: 36599

Ευχαριστώ: 8922
Τον ευχαρίστησαν 3996 φορές σε 2811 Δημοσιεύσεις

Τόπος: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 14:09 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Λογικά αυτή φταίει.
Δοκίμασε όμως να τη καρφώσεις σε 100άρα αν είναι 1000ρα μήπως και σου παίξει.

_________________
Αγαπάς περισσότερο όποιον σε έχει ανάγκη παρά όποιον έχεις εσύ! Εξου και η καψούρα μας για την ΑΕΚ!

listarxos
AEK-l manager
AEK-l manager



Ηλικία: 30
Εγγραφή: 13 Ιούν 01
Δημοσιεύσεις: 17326

Ευχαριστώ: 1455
Τον ευχαρίστησαν 1918 φορές σε 1179 Δημοσιεύσεις


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 15:56 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

To PC τρέχει Windows (ποιά έκδοση) ή linux?
Επίσης ποιά Ethernet κάρτα έχεις στο PC?

Δοκίμασε το παρακάτω για αρχή. Είχα παλιότερα το ίδιο πρόβλημα
και λύθηκε.

Open Start Menu, right-click on Computer and select Properties
Under Control Panel Home located on the left side of the window click on Device Manager
You will get a list of all devices on your machine. Expand Network Adapters.
Find your Network Card and double-click on it.
Select Advanced tab. You will get a list filled with different options.
Select Large Send Offload V2 (IPv4) and set the value to Disabled
Do the same for Large Send Offload V2 (IPv6) if it is available
Click OK and reboot

_________________
H ΑΕΚ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις πρωταθλητισμού.

Mandragoras
Moderator
Moderator



Ηλικία: 39
Εγγραφή: 07 Οκτ 02
Δημοσιεύσεις: 6472

Ευχαριστώ: 4352
Τον ευχαρίστησαν 1465 φορές σε 863 Δημοσιεύσεις

Τόπος: Νίκαια - Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 18:10 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Antonis έγραψε:
Λογικά αυτή φταίει.
Δοκίμασε όμως να τη καρφώσεις σε 100άρα αν είναι 1000ρα μήπως και σου παίξει.


αυτό δεν ξέρω πως γίνεται

listarxos έγραψε:
To PC τρέχει Windows (ποιά έκδοση) ή linux?
Επίσης ποιά Ethernet κάρτα έχεις στο PC?

Windows 7 έχω
Η μητρική είναι η GA-870A-UD3

θα δοκιμάσω και την πρότασή σου Βασίλη

EDIT : Το δοκίμασα και ήταν ήδη disabled οι επιλογές αυτές

_________________
http://mandragoras21.blogspot.com/

listarxos
AEK-l manager
AEK-l manager



Ηλικία: 30
Εγγραφή: 13 Ιούν 01
Δημοσιεύσεις: 17326

Ευχαριστώ: 1455
Τον ευχαρίστησαν 1918 φορές σε 1179 Δημοσιεύσεις


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 18:29 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Mandragoras έγραψε:
Antonis έγραψε:
Λογικά αυτή φταίει.
Δοκίμασε όμως να τη καρφώσεις σε 100άρα αν είναι 1000ρα μήπως και σου παίξει.


αυτό δεν ξέρω πως γίνεται

listarxos έγραψε:
To PC τρέχει Windows (ποιά έκδοση) ή linux?
Επίσης ποιά Ethernet κάρτα έχεις στο PC?

Windows 7 έχω
Η μητρική είναι η GA-870A-UD3

θα δοκιμάσω και την πρότασή σου Βασίλη

EDIT : Το δοκίμασα και ήταν ήδη disabled οι επιλογές αυτές


Κατέβασε το Gigabyte GA-870-UD3P Realtek Ethernet Diagnostic Utility να τσεκάρεις την κάρτα.

Επίσης για να αλλάξεις την ταχύτητα που έγραψε παραπάνω ο Αντώνης
πήγαινε στα properties που κοίταξες το Large Send Offload και
επέλεξε την επιλογή Media Type. Βγάλτο από το auto που λογικά είναι τώρα
και βάλτο στην ταχύτητα που θέλεις. Πάτα ΟΚ και ίσως χρειαστεί και reboot

_________________
H ΑΕΚ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις πρωταθλητισμού.

Οι ακόλουθοι χρήστες σας ευχαριστούν για αυτή τη δημοσίευση : Mandragoras
Mandragoras
Moderator
Moderator



Ηλικία: 39
Εγγραφή: 07 Οκτ 02
Δημοσιεύσεις: 6472

Ευχαριστώ: 4352
Τον ευχαρίστησαν 1465 φορές σε 863 Δημοσιεύσεις

Τόπος: Νίκαια - Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 18:39 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Πηγαίνοντας να δω network adapters , βρήκα και ένα virtualbox host only ethernet adapter. Το έκανα disable και όλα παίζουν κανονικά
Πάντως δεν είναι περίεργο που μέχρι τώρα δούλευε κομπλέ και σκάλωσε πριν μια βδομάδα περίπου , χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές;

_________________
http://mandragoras21.blogspot.com/

listarxos
AEK-l manager
AEK-l manager



Ηλικία: 30
Εγγραφή: 13 Ιούν 01
Δημοσιεύσεις: 17326

Ευχαριστώ: 1455
Τον ευχαρίστησαν 1918 φορές σε 1179 Δημοσιεύσεις


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 18:50 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Mandragoras έγραψε:
Πηγαίνοντας να δω network adapters , βρήκα και ένα virtualbox host only ethernet adapter. Το έκανα disable και όλα παίζουν κανονικά
Πάντως δεν είναι περίεργο που μέχρι τώρα δούλευε κομπλέ και σκάλωσε πριν μια βδομάδα περίπου , χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές;


Χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές που πήρες χαμπάρι εννοείς LOL Σε ένα πελάτη έκανε auto-update το office
και διαλύθηκε το σύμπαν με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει εκ νέου εγκατάσταση. Γενικά
τα auto-updates είναι κίνδυνος-θάνατος.

_________________
H ΑΕΚ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις πρωταθλητισμού.

Mandragoras
Moderator
Moderator



Ηλικία: 39
Εγγραφή: 07 Οκτ 02
Δημοσιεύσεις: 6472

Ευχαριστώ: 4352
Τον ευχαρίστησαν 1465 φορές σε 863 Δημοσιεύσεις

Τόπος: Νίκαια - Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2018 18:52 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

listarxos έγραψε:
Mandragoras έγραψε:
Πηγαίνοντας να δω network adapters , βρήκα και ένα virtualbox host only ethernet adapter. Το έκανα disable και όλα παίζουν κανονικά
Πάντως δεν είναι περίεργο που μέχρι τώρα δούλευε κομπλέ και σκάλωσε πριν μια βδομάδα περίπου , χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές;


Χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές που πήρες χαμπάρι εννοείς LOL Σε ένα πελάτη έκανε auto-update το office
και διαλύθηκε το σύμπαν με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει εκ νέου εγκατάσταση. Γενικά
τα auto-updates είναι κίνδυνος-θάνατος.


ναι, χωρίς αλλαγές που πήρα χαμπάρι Very Happy
αλλά δεν έχω και autoupdate πουθενά (εξ' όσων γνωρίζω πάντα Mr. Green )

_________________
http://mandragoras21.blogspot.com/

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:      
Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα


 Μετάβαση στη:   



Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης




Powered by phpBB © 2001/2017 phpBB Group :: A.I.F.C.(since 1994) home :: Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Hellenic (Greek) by Alex Xenias

A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers